הופמניות והופמנים שבוע טוב, הנכם/ן מוזמנים למפגש הופמן בנושא עולים ומהגרים אשר יתקיים ביום ראשון הבא, 7 באפריל.

הופמניות והופמנים שבוע טוב,

תיאור המפגש:

החברה הישראלית מורכבת מפסיפס של עולים, מהגרים וילידים. רק ב-2018 הגיעו ארצה 28 אלף עולים (הלמ"ס). במפגש זה נתמקד בעולים ובמהגרים כמאפיין של החברה הישראלית. במפגש ייקחו חלק שני דוברים: אחת מהשטח והשני מהאקדמיה.

יובי תשומה כ"ץ - יובי תשומה-כץ היא יזמית ופעילה חברתית, בעלת ניסיון של עשרים שנה בהדרכה ובעבודה קהילתית. היא עבדה בתור רכזת מועדון נוער, מנהלת בית ספר שדה שורק של החברה להגנת הטבע ומפתחת תוכנית להכשרת מנהיגים צעירים בקרב נוער בסיכון. בשנת 2005 הייתה ממייסדי עמותת "חברים בטבע – העצמה קהילתית" המקימה גרעינים של יוצאי אתיופיה וישראלים ותיקים בשכונות שבהן ריכוז גדול של יוצאי אתיופיה. גם היום היא מתנדבת של הגרעין ומדריכה סדנאות בנושאי זהות, חקלאות אורגנית, הורות והנרטיב של הישראלים יוצאי אתיופיה. ליובי תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וחינוך מהשלוחה של אוניברסיטת בר-אילן באשקלון. לאות הוקרה על פעילותה החברתית נבחרה להדליק משואה בטקס יום העצמאות התשע"א, שנערך בסימן "ערבות הדדית". באותה שנה קיבלה את פרס ראש הממשלה ליזמות, וזכתה בפרס מתנאל למנהיגות פורצת דרך.

פרופ' משה טטר -מחזיק בקתדרת מורטון ל' מנדל למנהל בית הספר לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס באוניברסיטה העברית. בעבר שימש כראש החוג לחינוך וכראש התכנית החינוכית של "רביבים" - תכנית מצטיינים להכשרת מורים להוראת מדעי היהדות. בעבר היה ראש המגמה לייעוץ חינוכי וקיבל את פרס ע"ש מילקן בעקבות הצטיינות מתמשכת בהוראה. תחומי ההוראה והמחקר שלו כוללים: פסיכולוגיה וייעוץ של בית הספר, חינוך וייעוץ רב-תרבותי (עם דגש מיוחד במהגרים ובבני מיעוטים אחרים), עמדות והתנהגויות בפועל סביב חיפוש אחר עזרה של מתבגרים ושל מורים, ותפיסות הורים את בית הספר.

לו"ז למפגש:

9:30-9:45 -    התכנסות וכיבוד

9:45-9:55 -    ברכות וטיפים מאת ינון, יאיר ויעל

9:55-10:00 - דברי פתיחה מארגנות

10:00-11:15 -            יובי תשומה כ"ץ

11:15-11:30 -            הפסקה

11:30-12:45 -            פרופ' משה טטר

12:45-13:00 -            סיכום ודיון

* כל מפגש יהיה מורכב משעה הרצאה + 15 דק' לשאלות.

מצפות לראותכם,

טוני ונעמה